Index Vakbarát Hírportál

Bosszút állt a harcsákon a vízbe rántott magyar horgász

2021. június 7., hétfő 22:06

A múlt hét pénteken vízbe rántotta pecás híre bejárta az országot, Szabó Lóránt azonban bosszút állt, és újra próbálkozott a Somogy megyei Hársasberki-tavon – derül ki a Pecaverzum híréből. 

Az Index beszámolt róla, hogy egy hal erősebbnek bizonyult egy horgásznál és június 4-én a vízbe rántotta Szabó Lóránt hobbi pecást. Nem csak egy fürdőzést köszönhetett a horgász a harcsának, az egyik botját is elvesztette az incidensben. Feltehetőleg már ezért sem hagyhatta ennyiben a történteket Szabó Lóránt, aki nem adta fel és visszatért hadszíntérre.

Nem sokan gondolták volna, hogy a Hársasberki-tó lényegében egy vendetta helyszínévé vált.

Kora este már küszívást láttunk az egyik fa alatt, de rablás nem volt rajta, ezért nem erőltettem. Egy másik küszíváson sikerült este 9 óra körül fogni egy 12 kilós hareszt. Ezután a botot be sem dobtam újra, már csak egy botom volt bent bójával középen, nyílt vízen

– elevenítette fel a történteken a horgász, aki elmondta, hogy mivel este 11-ig nem volt kapás, ezért úgy gondolta, hogy mégiscsak rápróbál a fa alatt látott küszívásra a szabad botjával.

Este 11-től rajta volt a piócacsokor. Éjfélkor már kezdtem fáradni és bele-bele bólintani, de gondoltam, még kitartok. Körülbelül fél egykor egy tompa huppanás, majd gyönyörű fékhang jött a bot felől. Néhány perces fárasztás után sikerült partra segíteni egy harcsát 

– mesélte revansa rövid történetét Szabó Lóránt. A hal negyvenöt kilót nyomott. Néhány fotó után a férfi visszaengedte a tóba.

Rovatok