Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették Tóth Csabát, a magyarországi stadionok biztosításának központi alakját

2021. június 7., hétfő 23:14

Gazdasági jellegű bűncselekmény gyanújával hétfő hajnalban őrizetbe vették Tóth Csabát, a magyarországi stadionok biztosításának központi alakját – derül ki a hvg.hu cikkéből. A portál úgy értesült, hogy a HardGuard Group Security Zrt. egyik vezetőjét velencei ingatlanában vették őrizetbe. Vele együtt több más személyt is gazdasági bűncselekményekkel gyanúsítanak.

Tóth Csaba több mint húsz éve biztosít futballmérkőzéseket a legkeményebb ultrákkal szemben, az NB I.-es csapatok felénél ő és az emberei adják a biztonsági szolgálatot, de a másik fele is velük egyeztet – írta az Index annak a páros interjúnak a felvezetőjében, melyet 2019-ben készítettünk vele és cégtársával, a Dunaferr-ügyből is ismert Mikó Istvánnal. 2018 novemberében volt hír, hogy a cég nem az előírásoknak megfelelő öltözéket viselő biztonságijai ütötték az újpesti nézőket a MOL Fehérvár FC stadionavató mérkőzésén.

De Tóth Csaba neve előkerült a Borkai-ügyben is, több tanúvallomás szerint is megbízták annak a kiderítésével, ki zsarolja a volt győri polgármestert az Adrián tartott hírhedt orgia fénykép és videófelvételeivel. 

Rovatok