Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter ezúttal a Csillagbörtönnél akciózott

2021. június 9., szerda 18:50

Ismét akciózott a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje: Szegedig ment, hogy Orbán Viktornak és Mészáros Lőrincnek üzenjen.

„A szegedi Csillagbörtönnél üzentem, mi vár a tolvajokra, ha mi jövünk. Szokják csak a falak ezeket az arcokat. Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!” – ezzel kiírással osztotta meg a közösségi oldalán Jakab Péter azt a képet, amely szerint a szegedi Csillagbörtönre vetítette Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét.

A jobbikos politikus később egy videót is megosztott az akciójáról a közösség oldalán. A felvételen látható és hallható, hogy Jakab Péter az akció közben az intézményhez érkező – feltehetően – büntetés-végrehajtási dolgozóval beszélget:

– Majd szeretnénk hozni embereket ide.

 Hova?

 Hát, a BV-be.

 Van már itt.

 De a legkeményebbek még szabadlábon vannak, ők a parlamentben ülnek most is. Úgy gondoltuk, hogy meg kell mutatnunk, hogy mi vár rájuk majd, ha mi jövünk.

 Rosszul mérik fel az ellenfelüket.

 Ők mérnek fel minket rosszul. Azt gondolják, hogy mindent meg lehet tenni következmények nélkül. És rossz az az állam, ahol meg is lehet. Ezért kell rendszert váltani, hogy a bűnöző oda kerüljön, ahová való.

 Így-így, pontosan.

 Örülök, hogy egyetértünk.

 Mind a két oldalról, ugye?

 Természetesen.

 Jó.

 A bűnnek nincs színe. Ezzel, remélem, egyetért mindenki. Remélem, nem csak minket zavar az, hogy bűnözők vannak szabadlábon velem szemben a parlamentben. De számítunk önökre majd, amikor igazságot kell tenni, jó munkát!

Jakab Péter a feltehetően BV-s dolgozó távozása után azt is hozzátette:

az urak egyelőre még nem azokat a bűnözőket hozták a kóterbe, akiket mi majd szeretnénk itt látni, de hát azért vagyunk itt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy akik most a parlamentben ülnek és azt gondolják, hogy szabadon lehet garázdálkodni, azok az emberek előbb-utóbb megkapják a jussukat azért, amiért kifosztották az országot.

A Csillagbörtönben korábban több jelentős huszadik századi politikust – Kun Bélát, Szálasi Ferencet, Rákosi Mátyást és Kádár Jánost – is  fogva tartottak

Jakab Péter májusban az Országházra is kivetítette ugyanezt az üzenetet, akkor a készenléti rendőrök intézkedtek ellene. 

A jobbikos politikusnak hétfőn sikerült elmondania a beszédét a parlamentben anélkül, hogy elnémították volna a mikrofonját.

Rovatok