Index Vakbarát Hírportál

Így közlekedjen, ha kibekkelné a Lánchíd lezárását

2021. június 11., péntek 15:22

Hosszú időre búcsút inthetünk a közlekedésnek a Lánchídon. A járdákat már március 17-én lezárták, így gyalog már most sem lehet átmenni rajta, és ez így marad egészen 2023-ig. A közúti forgalom elől június 16-tól (szerdától) zárják le a Lánchidat, vagyis gépjárművekkel, a BKK járataival és kerékpárral sem lehet közlekedni a hídon – a tervek szerint 2022 végéig.

Ráadásul nemcsak a Lánchidat, hanem a budai hídfőben található gyalogos-kerékpáros aluljárót is lezárják június 16-tól, vagyis a budai rakparti sétányt és kerékpárutat használóknak is változtatniuk kell a megszokott útvonalon.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben ismertette, milyen ideiglenes vagy alternatív útvonalakat alakítanak ki az előttünk álló időszakra a gyalogosok és a biciklisek számára.

A budai oldalon a gyalogosok számára ideiglenes útvonalat alakítanak ki a körforgalom és a munkaterület között, a pesti hídfőnél azonban nem lesz kijelölt gyalogosútvonal, így akik arra sétálnak, azok a Széchenyi tér megkerülésével érhetik el úti céljukat.

(Borítókép: A Lánchíd-felújításhoz kapcsolódóan folyik a Clark Ádám tér átépítése, az új, szélesebb körforgalmi út kialakítása 2021. június 7-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok