Index Vakbarát Hírportál

Időjárás: itt van, amitől mindenki tartott

2021. június 12., szombat 17:08 | aznap frissítve

Bár a meleg még mindig szinte elviselhetetlen, az éjjelre várt hidegfront előszeleként megérkezett a csapadék. A Kárpát-medence fölött éjszaka vonul át a hidegfront, ezt követően mintegy 5 fokkal esik vissza a nappali felmelegedés.

Szombat estig a gomolyfelhőkből sok helyen számíthatunk záporra, zivatarra, majd estétől az érkező hidegfronti felhőzetből kiterjedt, néhol

intenzív zivatartevékenység valószínű, itt-ott felhőszakadással.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész ország területére citromsárga figyelmeztetést adott ki. 

Vasárnap reggelre a front felhőzete és csapadékzónája elhagyja az országot, napközben országszerte kevés felhő, sok napsütés valószínű, futó zápor csak elvétve alakulhat ki. Az északi, északnyugati szél szombaton élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lesz; míg vasárnap nagy területen várható erős, olykor viharos szél – írja az Időkép.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 20 fok között alakul, északon az alacsonyabb, délen, délkeleten a magasabb értékekkel.  A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 22 és 27 fok között várható, de északkeleten néhol csak 20, 21 fok lesz.  Hétfőn még marad az évszakhoz képest pár fokkal hűvösebb, többfelé szeles idő, majd keddtől felmelegedés jön.

Rovatok