Index Vakbarát Hírportál

Megváltozott, hogy kinek lehet védettségi igazolványa

2021. június 12., szombat 11:49 | aznap frissítve

Módosult a védettségi igazolványokról szóló szabályozás, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.  A módosítás értelmében

Ha valakinek 14 napja maradt az igazolvány lejáratáig, vagy lejárt az igazolványa, újra megkaphatja azt. 

Ennek a feltétele annyi, hogy bizonyítsa: szervezetében vannak még koronavírus-antitestek. Ehhez el kell végeznie egy magyarországi egészségügyi szolgáltató laboratóriumában egy olyan vizsgálatot, amely kimutat ellenanyagot a koronavírussal szemben.

Feltétel továbbá az is, hogy az érintettről a hivatalos nyilvántartásban nem lehet pozitív antigéngyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredmény.

RTL: Bevonják a védettségit, ha nincs második oltás, készül a jogszabály

Már készül az a jogszabály, amely arról szólna, hogy minden olyan személy védettségijét érvénytelenítik, aki nem ment el  a második oltásra – közölte szombat este az RTL Híradó.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy aki nem ment el a második oltásra, annak érvényteleníteni fogják a védettségijét.

Az RTL-lel a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, hogy már készülőben van az erre vonatkozó szabályozás. Azt viszont, hogy mikortól léphet majd érvénybe, illetve hogyan tudják majd ellenőrizni a szolgáltatók, hogy egy kártya érvénytelen, egyelőre nem közölték. 

Rovatok