Index Vakbarát Hírportál

Felvonult a Mi Hazánk Mozgalom, Toroczkai László ketyegő bombáról beszélt

2021. június 13., vasárnap 19:03

Demonstrációval hívta fel a figyelmet a Mi Hazánk Mozgalom szervezet a romló közbiztonság miatt. A vonulást a június elején Monoron történt gyilkosság miatt szervezték meg, ahol erős rendőri biztosítás mellett a felszólalásokat követően a tragédia helyszínére sétáltak el.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke arról beszélt,

ketyeg az a bizonyos bomba,

és nem a mai az utolsó alkalom, hogy vonulnak. Hozzátette, a regnáló hatalom nem volt képes rendet tenni az elmúlt 11 évben, sőt a helyzetet sokkal rosszabb. 

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője erősebb, keményebb hangvételt ütött meg, és úgy véli 

anarchia van az ország egyes részein. 

Nem ez az első eset, hogy a Mi Hazánk Mozgalom vonulásos demonstrációval hívja fel magára a figyelmet. Tavaly februárban Törökszentmiklóson is hasonló esemény történt, ahol a felvonulás helyett egy helyben állós demonstrációt harcolt ki a Mi Hazánk Mozgalom a rendőrségnél. Azt a demonstrációt először nem engedélyezték, azzal az indoklással, hogy joggal feltételezhető róla, hogy félelemkeltésre, a közösség egyes tagjai elleni erőszakra történő burkolt felhívás. Végül addig módosították a beadványukat, hogy egy statikus demonstrációra már rábólintott a rendőrség.

Nyerő kártya 

A mai napra meghirdetett demonstrációra senki nem menjen el! – hívta fel a figyelmet Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület vezetője. A roma szervezet már napokkal korábban tudomást szerzett a készülő demonstrációról, aki okulva az előző esetből, úgy fogalmazott: 

óriási hiba felülni Toroczkai provokációjának, és az érzelmektől fűtve Monorra vonulni!

A polgárjogi aktivista közösségi oldalán elmondta, a jobboldali párt, mint minden eddigi esetben, kampánycélra kívánja felhasználni a tragédiát. Hozzátette, hagyni kell, hogy a rendőrség tegye a dolgát. 

Visszatérő problémának látja azonban, hogy a választások közeledtével ismét a romákat állítják középpontba a pártok, és véleménye szerint fontos lenne, hogy

minden párt iktassa ki kampányból a cigányellenességet mint nyerő kártyát. 

Rovatok