Index Vakbarát Hírportál

Bányai Gábor: Nagyon megküzdöttem a túlélésért

2021. június 14., hétfő 17:00

Mérhetetlen boldogsággal jelentem, győztem! Sokáig tartott ez a harc, a vírus mindent megtett azért, hogy feladjam, de nem adom én olyan könnyen magam! Nagyon megküzdöttem a túlélésért – írja Facebook-oldalán Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő, aki a koronavírus-járvány miatt sokáig lélegeztetőgépen volt.

Mint írja, a koronavírus okozta károkat a szervezete meggyógyította, a korábban menthetetlennek nyilvánított tüdeje pünkösdkor életjeleket kezdett adni, majd mindössze két hét leforgása alatt gyönyörűen letisztult; bár úgy volt, hogy transzplantálni kell, végül nem volt szükség szervátültetésre – tette hozzá Bányai Gábor.

Pontosan 111 nappal a kórházba kerülésem után az egészségemért való küzdelmem első szakasza lezárult. Most a rehabilitáció következik, amihez rengeteg erőre és türelemre lesz szükségem. Hihetetlenül hosszú idő volt ez, ami ténylegesen számomra alig tűnt 5 percnek. Hálával tartozom a Jóistennek, a családomnak, a csodálatos orvosoknak és ápolóknak, illetve Önöknek is. Tudom, hogy több ezer ember imádkozott értem

– írta közösségi oldalára.

Mint megírtuk, Bányai Gábor családja február 27-én adott ki közleményt, hogy a képviselő a kiskunhalasi mobil járványkórházban lélegeztetőgépre került, és altatásban tartják, mert noha a koronavírus-fertőzést legyőzte, súlyos szövődmények alakultak ki nála. A család később arról adott hírt, hogy bár több hét elteltével az eredmények javultak, az út még mindig hosszú a gyógyulásig. 

Rovatok