Index Vakbarát Hírportál

Mutatjuk, hogy mikor fog megsülni

2021. június 14., hétfő 06:08 | aznap frissítve

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de a keleti tájakon időnként erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és itt néhol egy-egy kisebb futó zápor is kialakulhat. Az északias szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 6 és 14, délután 22 és 26 fok között alakul a hőmérséklet – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Kedden felmelegedés veszi kezdetét. Sok napsütésre számíthatunk, amit fátyol- és gomolyfelhők megzavarhatnak, de számottevő csapadék nem várható. Főként keleten még élénk lehet az északias szél. Napközben 26 és 30 fok közé melegszik a levegő – írják.

Szerdán is sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás, említésre méltó csapadék nem várható. Az északias szél keleten, északkeleten élénk lehet. A legmelegebb órákban 28–32 fokot mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. Helyenként élénk lehet a szél. Kánikulában lesz részünk, sokfelé mérhetünk 30 fok feletti, helyenként 35 fok körüli maximumokat. 

Nem lesz fronthatás, de erős lesz az UV-sugárzás

A hét első napján front nem várható, de a nagy napi hőingás miatt ingadozhat a vérnyomás, valamint keringési problémák, esetleg rosszullét is jelentkezhet. A hűvösebb hajnali órákban felerősödhetnek kopásos jellegű ízületi panaszok.

Felmelegedés veszi kezdetét, így a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében fejfájás, migrén előfordulhat, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.

Az élénk, erős szél ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között a napos tájakon nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről.

Rovatok