Index Vakbarát Hírportál

Fekete-Győr arra kéri a Jobbikot, ne szavazza meg a melegellenes törvényt

2021. június 15., kedd 12:20

A Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje arra kéri a Jobbik-frakció tagjait, hogy „ne szavazzák meg az orosz mintára készült melegellenes törvényt”. A hatpárti ellenzékből csak a Jobbik jelezte, hogy megszavazza a pedofilellenesnek indult törvényt, noha azt elismerték: érzik az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását.

Látom az érveiteket, amelyek nagyrészt arról szólnak, hogy a kormányoldal a propagandájával démonizálhatja, »pedofilpártinak« állíthatja be az ellenzéket, ha az nem szavazza meg a javaslatot. De pontosan tudjátok ti is: bármilyen, parlamentben leadott szavazattól, sőt a kimondott szótól is független, hogy Orbán Viktor gyűlöletpropagandája éppen kit állít be hazaárulónak, migráns-, Soros- vagy épp pedofilpártinak

– írja a Jobbiknak címzett nyílt levelében Fekete-Győr András.

A Momentum arra hívja fel ellenzéki partnerének a figyelmét, hogy ők is megtapasztalták,

a valóságtól teljesen függetlenül bélyegez meg a Fidesz titeket a nemzet ellenségeként.

Fekete-Győr András szerint bármekkora elszántsággal és szívvel is szólalnak fel a jobbikosok a nehéz sorsú magyar honfitársaikért, „a Fidesz-propaganda világában nem ez, hanem a Rogán-minisztérium legyártott hazugságai alapján ítélnek meg titeket” – teszi hozzá Momentum elnöke.

Azt is írja, hogy a politikai-taktikai érveken túl van egy még fontosabb szempont: az, hogy a törvény – szerinte – jóval több, mint egy kommunikációs fogás, ugyanis több tízezer magyar ember életét képes megnehezíteni vagy akár tönkretenni.

„Olyanokét, akik közös nemzetünket tehetik erősebbé – ha az állam és a társadalom nem kiközösíti, hanem elfogadja őket” – fogalmaz Fekete-Győr András.

Az ellenzéki politikus hisz abban, hogy valójában a jobbikosok ebben nem akarnak partnerek lenni, ezért arra kéri őket, hogy térjenek jobb belátásra:

Tegyétek a szívetekre a kezeteket, és ne szavazzátok meg a számtalan honfitársatok életét tönkretevő törvényt!

Karácsony Gergely főpolgármester keddi Facebook-bejegyzése is üzenetértékű, bár nem konkrétan a Jobbiknak van címezve.

„A közös listát állító pártok vállalják, hogy a megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek” – ez áll a hat ellenzéki párt, a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP által közösen elfogadott értéknyilatkozatban.

A főpolgármester szerint a hatpárti közös értéknyilatkozatból is az a magatartás következik, hogy az ellenzék pártjai nemcsak egy megosztó és gyűlöletkeltő törvényjavaslat, hanem a megosztó és gyűlöletkeltő rendszer ellen is tiltakoznak azzal, hogy kivonulnak ma a parlamentből.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán indokolta meg, hogy fog szavazni a parlamentben:

Jakab Péter szerint a Fidesz talán azért nyújtotta be most a pedofilellenes törvényt, hogy „lemossák magukról a pedofil vádat”.

Az indíték már mindegy. A büntetés nem az. Annak elrettentőnek kell lennie. A gyermekeket megnyomorító pedofilokkal szemben nincs kegyelem. Nálam nincs. Mert a gyermek az első. Minden más csak utána jön. Ennek megfelelően fogok ma szavazni

– írta a Jobbik elnöke közösségi oldalán.

A párt korábban az Alfahírnek azt nyilatkozta, hogy miközben érzik az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását, a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett, és a módosítást minden hibája és az említett csapda ellenére megszavazza.

Azt ígérik viszont, hogy a választások után kivennék a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket, különösen azokat, amelyek alkalmasak lennének bármely magyar állampolgár megbélyegzésére.

(Borítókép: Fekete-Győr András beszél a Momentum aláírásgyűjtésén 2021. május 31-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok