Index Vakbarát Hírportál

„Minden létező jogi eszközzel megtámadjuk a jogsértő és embertelen törvényt itthon és külföldön is”

2021. június 15., kedd 15:16

Az Országgyűlés kedden kora délelőtt fogadta el azt a törvényt, amely megtiltja, hogy

18 éven aluliak számára elérhetővé tegyenek olyan reklámot, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti.

Ez egyrészt azt jelenti, hogy egyenlőségjelet tesz a homoszexualitás és a pedofília közé, másrészt azt, hogy a magyarországi iskolákban korlátozzák a felvilágosító foglalkozások témakörét. Ezeket a foglalkozásokat ráadásul csak olyasvalaki vagy olyan szervezet tarthatja meg, akit és amelyet jogszabályban kijelölt szerv nyilvántartásban vesz.

Erre válaszul emberi jogi szervezetek kiadtak egy közleményt, amely emlékeztet, hogy a parlament egy százezer aláírást gyűjtő petíció és a hétfői Kossuth téri tüntetés ellenére fogadta el a jogszabályt, amely társadalmi célú reklámokban is tiltaná az LMBTQI emberek megjelenését.

A következő időszakban arra fogunk fókuszálni, hogy minden létező jogi eszközzel megtámadjuk a jogsértő és embertelen törvényt itthon és külföldön is

– hangsúlyozta Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője. A közleményt az 

írta alá.

Rovatok