Index Vakbarát Hírportál

Feljelentést tesz a Momentum amiatt, hogy a Fidesz gyerekműsorokban kampányolt

2021. június 16., szerda 17:16

A párt az Indexhez is eljuttatott közleményében azt írta: amiatt fordulnak a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz (NMHH), hogy számos, a YouTube-on közvetített gyermekműsor alatt találkoztak a Fidesz „lejárató kampányával”.

Csordás Anett, a C8 és a Momentum képviselőjelöltje és Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja és képviselőjelöltje a Fidesz székház előtti sajtótájékoztatón számoltak be arról, hogy feljelentést tesznek és arra szólították fel a Fideszt, hogy hagyjanak fel a gyűlöletkampánnyal.

„Az elmúlt napokban több szülő és nagyszülő jelezte felém felháborodását amiatt, hogy a Youtube-on a gyerekműsorok alatt is többször találkoztak a Fidesz fizetett politikai lejárató reklámjával. Emiatt feljelentést tettem az NMHH-nál, mivel ez a tartalom káros lehet a kiskorúakra” – közölte Csordás Anett. 

A képviselőjelölt hozzátette: „Levelet írtam Kocsis Máténak és Hollik Istvánnak annak érdekében, hogy azonnal hagyjanak fel a gyűlöletkampánnyal. Ezek a hirdetések tisztességtelenek és etikátlanok, hiszen kiskorúakra célozzák.”

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja felszólította a Fideszt, hogy legalább a gyerekeket hagyják békén, ha már a kormányzásuk alatt teljesen kifosztották az országot.

Ha már kormányzás címszó alatt a romboláson, az ország kifosztásán és a gyűlöletkeltésen túl semmit nem képes lerakni az asztalra, akkor legalább a társadalom legkitettebb csoportját hagyják békén!

– mondta. 

„Kérem én is a szülőket, hogy ha találkoznak gyermekműsorok közben a Fidesz gyűlöletkampányával, akkor tegyenek bejelentést az NMHH-nál” – zárta a sajtótájékoztatót a Momentum politikusa.

A politikai pártok az utóbbi hetekben a YouTube-on is egyre több hirdetést tettek közzé, a jelenségről itt írtunk korábban

Rovatok