Index Vakbarát Hírportál

Csaknem ötmilliárd a Kooperatív Doktori Programra

2021. június 17., csütörtök 13:11 | aznap frissítve

A Kooperatív Doktori Programra 4,9 milliárd forintos keretösszeget szánnak a következő tanévben. Már júliustól lehet pályázni a havi 400 ezer forintos ösztöndíjra – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese hozzátette: a kormány célja, hogy a hazai kutatói utánpótlás és minőségi szakemberképzés révén is növeljék a magyar gazdaság versenyképességét.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett speciális ösztöndíjprogram célzottan támogatja a tehetséges magyar fiatalok pályakezdését, a gyakorlattal rendelkező szenior szakemberek tudományos életútjának megalapozását, olvasható az ITM Indexnek megküldött közleményében. A programban részt vevő doktori hallgatók választott témájukat vállalati együttműködésben, a felsőoktatási doktori iskolák intézményeiben dolgozzák fel.

A program a következő tanévben legfeljebb 100 nyertes hallgató tanulmányait és kutatásait segítheti.

Az ösztöndíjat elnyert doktorandusz után jelentős mértékű támogatásban részesül az őt befogadó és segítő doktori iskola, a témavezető és a vállalati szakértő is.

Rovatok