Index Vakbarát Hírportál

Bement a kórházba gyógyulást kívánni a barátjának, lebukott a józsefvárosi tolvaj

2021. június 19., szombat 08:59

Ha a magántulajdont nem tiszteli is, törődésből jelesre vizsgázott az a józsefvárosi tolvaj, aki balesetet szenvedett bűntársát látogatta meg a kórházban, ám ott a rendőrök elkapták – adta hírül a police.hu.

A rendőrség beszámol róla, hogy egy férfi egy Népszínház utcai társasház udvaráról lopott el egy csavarbehajtót 2021. június 15-én 14 óra körül, ám ezt a ház biztonsági kamerája rögzítette.

A felvételen jól látható, ahogyan a tolvaj menekülés közben a szerszámot ruhája alá rejti, és a társával futva meglép a helyszínről.

Azonban a szökés közben a társasháztól néhány méterre a tolvaj társát egy autó elütötte, akit a mentők kórházba vittek.

A szerszámlopás után alig két órával később a harminchét éves S. Norbert

meglátogatta barátját a kórházban, akit az egészségügyi intézményben a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei a korábban kapott információk, valamint a kamerafelvételek alapján felismerték.

Az egyenruhások megállapították, hogy a férfi ellen elfogatóparancs is van kiadva tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt. A fentiek alapján elfogták és előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. S. Norbert otthonában a nyomozók a lopott szerszámot megtalálták és lefoglalták.

Rovatok