Index Vakbarát Hírportál

A hőség miatt cammognak a vonatok

2021. június 23., szerda 09:20 | aznap frissítve

A hőség miatt ismét óránkénti 80 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét Hort–Csány–Füzesabony–Miskolc–Szerencs–Bodrogkeresztúr állomások között több szakaszon szerdán – közölte a Mávinform. A korlátozás 11 órától 19 óráig tart.

A Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon és az egri vonatok esetében 10–30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A hőség miatt hasonló korlátozást rendeltek el ezen a szakaszon kedden is.

A hőség miatt óránkénti 60 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon szerdán és csütörtökön – közölte néhány órával később a Mávinform. A korlátozás 11 órától 19 óráig tart, az észak-balatoni vonalon 45-60 perccel megnőhet a menetidő.

A közleményben olvasható, hogy nem közlekednek a Katica sebesvonatok Székesfehérvár és Balatonfüred között, az utasok a Kék Hullám InterCity vonatokkal utazhatnak, amelyek ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak, és Székesfehérvár és Balatonfüred között felármentesen vehetők igénybe.

Szerdán az első rövidebb útvonalon közlekedő Katica sebesvonat 10:30-kor indult a Déli pályaudvarról és csak Székesfehérvárig közlekedik, az eredetileg Balatonfüredről 13:11-kor induló vonat pedig csak Székesfehérvártól jár. A Kék Hullám InterCityk, a Vízipók InterRégiók és a Tekergő expresszvonatok a teljes útvonalon közlekednek – írják.

Rovatok