Index Vakbarát Hírportál

Háromszázmillió forintból épül az Alapjogokért Központ irodája, szauna és konditerem is lesz

2021. június 24., csütörtök 17:36 | aznap frissítve

299,4 millió forintba kerül a kormányközeli Alapjogokért Központ új irodája, amelyben többek közt egy szauna és konditerem is helyet kap majd – írja az Átlátszó.

A Budakeszi úton, a Türk Tanács és a Magyar Művészeti Akadémia épülete között egy hatszintes épületet fognak átalakítani az Alapjogokért Központ irodaházává. A beruházás két közbeszerzésből valósul meg, amelyeknek összértéke 299,4 millió forint. A pénzt a Jogállam és Igazság Kft.-n keresztül a Miniszterelnöki Kabinetirodából érkező támogatásokból fogják biztosítani. 

A közbeszerzéseket még tavaly decemberben írták ki, de az eljárás győztesét csak júniusban hirdették ki. A munkálatokat az Exedra Kivitelező, Tervező Kft. fogja végezni. 

 AZ ÉPÜLETBEN TÖBBEK KÖZT SZAUNA ÉS FITNEsZSZOBA IS LESZ. 

Az Átlátszó szerint ezek egy könyvtárszobával együtt a –2. szinten lesznek. A –1. szinten konferenciatermet, a földszinten pedig egy lobbyt alakítanak ki. „Az emelet a vezetői irodák szintje, ez a legnívósabb megjelenésű szint (…) a többi szinten elegáns, letisztult, de egyszerűbb belsőépítészeti megoldások megvalósítására kerül sor” – áll a közbeszerzési hirdetményben. Az épületnek a fentieken kívül még egy tetőterasza is lesz majd. 

Az Alapjogokért Központnak jelenleg a budai várban, a Lovas úton van épülete, innen fognak majd átköltözni a Budakeszi útra.

Rovatok