Index Vakbarát Hírportál

Nem látják szívesen a Balatonnál az elektromos rollereket

2021. június 26., szombat 21:18

Egyre nagyobb az elégedetlenség az elektromos rollerek miatt a Balaton déli partján. Sokan ugyanis az út szélén, a járda közepén vagy éppen a kerékpárúton hagyják az eszközöket, amiről számos bizonyíték található az interneten – írja a Somogy megyei hírportál.

Kenéz István balatonlellei polgármester a lapnak azt nyilatkozta, hogy mindenféle engedély nélkül helyezte ki az elektromos rollereket az üzemeltető. Hozzátette: a helyiek többsége egyáltalán nem örül az új közlekedési lehetőségnek. Hiába figyelmeztették a szolgáltatót, hogy gyűjtse be a rollereket, ennek ellenére nem történt semmi. Így a polgármester lépett, és elrendelte a begyűjtést.

Hasonló volt a helyzet Balatonfenyvesen is. Lombár Gábor polgármesterék áprilisban egyeztettek a szolgáltató céggel, és akkor megígérték, hogy nem úgy fogják csinálni, ahogy tavaly Alsóörsön kezdték. Ennek ellenére a szolgáltató mindenfajta előzetes tájékozódás és engedélykérelem nélkül kitelepítette a járműveket, ezért az önkormányzat elszállíttatta őket. Ugyanez történt Balatonbogláron és Fonyódon is, az elektromos rollereket pedig csak a tárolási költségek kifizetése ellenében viheti el a szolgáltató.

Varga Denise, a Lime magyarországi képviseletének vezetője közölte: az önkormányzatokkal együttműködnek, és a közlekedőket arra buzdítják, hogy jól használják a rollereket. Hozzátette: az önkormányzatok kérésére lassítani tudják az elektromos járműveket, és tilos parkolókat is az applikációba tudnak építeni. Egy töltéssel egyébként 24 kilométert lehet megtenni, a céljuk pedig hogy zöldebbé tegyék az országot.

Rovatok