Index Vakbarát Hírportál

Már csak néhány napot kell kibírni a kánikulából

2021. június 27., vasárnap 06:38

Országszerte sok napsütésre számíthatunk vasárnap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan az Északi-középhegységben és néhol a nyugati határ mentén alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar − írja az Időkép legfrissebb előrejelzésében. Északkeleten felélénkülhet a szél, hajnalban 12 és 19, délután 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn tovább erősödik a nappali felmelegedés, a legmelegebb órákban már 30−35 fokot is mutathatnak a hőmérők. Elvétve fordulhat csak elő zápor vagy zivatar, szeles időre egyáltalán nem kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ( OMSZ ) az ország nagy részén zavartalan időre számít. Az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén, valamint az Alpokalján azonban helyenként zivatarra számíthatunk, amelyhez rövid idő alatt 10−20 millimétert meghaladó csapadék, kisméretű jég és viharos széllökések is társulhatnak. Ezeken a területeken egyes szintű, azaz sárga riasztás van érvényben vasárnap éjfélig.

Jövő héten az előrejelzések szerint újabb meleghullám várható. Kedden és szerdán akár a 37 fokot is elérheti a nappali hőmérséklet, ami után ismét országszerte hatalmas viharokkal jön a lehűlés.

Rovatok