Index Vakbarát Hírportál

Momentumosok és a volt DK-s alpolgármester nélkül szerveződött újjá a Pécset irányító frakció

2021. június 27., vasárnap 12:43

Péterffy Attila polgármester és 14 képviselő új frakciószövetséget hozott létre. A momentumos képviselők és a DK-s alpolgármester nem írták alá az új frakcióról szóló szerződést.

Mint azt megírtuk, kezdeményezte Pécs polgármesterének, Péterffy Attilának a kizárását jelölő szervezete, a Mindenki Pécsért Egyesület (MPE), és megvonta az egyesület nevének használatát 14 önkormányzati képviselőtől.

Péterffy és a 14 képviselő azonban nem távozik, egy új formációban folytatják. Péterffy Facebook-posztban közölte: Pécs Jövőjéért a neve annak az új frakciószövetségnek, amely a Mindenki Pécsért Egyesület döntése után bejelentette megalakulását. A korábbi képviselőkből 14 fő maradt, ami pont elég a pécsi közgyűlésben a minősített többséget igénylő szavazások végigviteléhez – írja a Szabad Pécs

Péterffy Attila polgármester és az új szervezet az alábbi sajtóközleményt juttatta el a laphoz:

a város vezetésében eddig is felelősen eljáró 14 képviselő, és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a Pécsiekért!

Ez azt jelenti, hogy a Momentum három képviselője, Pokorádi Gábor, Sajgó György és Topán László, illetve az alpolgármesteri tisztségétől nemrég megfosztott DK-s Bognár Szilvia már nem tagja a városvezetésnek. Ők ugyanis csütörtökön nem írták alá azt a szerződést, amely létrehozta az új frakciót.

Rovatok