Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely a német Bildben kritizálta Orbán Viktort

2021. június 28., hétfő 13:57

Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az Európai Unióba – mondta Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt a német Bild című napilapnak. 

Karácsony Gergely szerint óriási biztonsági fenyegetést jelent az egész Európai Unió számára, hogy a két tekintélyelvű, unión kívüli állam hogyan vásárol befolyást az oktatás, a tudomány, az infrastruktúra és a gazdaság területén Kelet-Európában. A főpolgármester Brüsszel segítségét kérte, hogy a „pekingi és moszkvai szervezett választási manipulációt megakadályozza”.

A főpolgármester a pedofiltörvényről elmondta: a törvény szörnyű, természetesen küzd ellene. A budapesti városházára a sokszínűséget és a toleranciát jelképező szivárványos zászlót tűzték ki. Hozzáteszi, reményei szerint a németek nem keverik össze Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnökkel és politikájával. Karácsony Gergely megjegyezte, nem hinné, hogy a miniszterelnök melegellenes lenne, csak cinikus.

Ezeket a kérdéseket kihasználva megosztja a társadalmat, valamint eltereli a figyelmet a kormány hibáiról

– fogalmazott.

A Bildnek adott interjúban a főpolgármester lehetségesnek tartja a kormányváltást, mint írják, tervei szerint félmillió aktivistát vonnak be, és házról házra járnak majd, hogy meggyőzzék a magyarokat a jövőképükről.

Rovatok