Index Vakbarát Hírportál

Több napja halott lehetett a szén-monoxid-mérgezést szenvedő budapesti család

2021. június 29., kedd 13:32

Szörnyű tragédia történt, egy négytagú család szén-monoxid-mérgezés miatt vesztette életét Budapest VI. kerületében, a Jókai utcában.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy hétfő éjjel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adott hírt a honlapján arról, hogy Budapesten egy Jókai utcai lakáshoz riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat, akik szén-dioxid jelenlétét mutatták ki a helyiség levegőjében. Az Országos Mentőszolgálat az Indexnek elmondta, hogy mire az egységeik a helyszínre érkeztek, már csak a két felnőtt (anyuka és apuka) és a két gyermek halálát tudták megállapítani.

Az Origo kiderítette, hogy a négytagú család valószínűleg már napok óta halott lehetett, mert az apa orvosként dolgozott, és több napja nem ment be a munkahelyére, ahol már keresték, de nem tudták utolérni, majd értesítették a rendőrséget, akik a lakhelyén próbáltak a háziorvos nyomára bukkanni. 

Valószínűleg az elmúlt napok kánikulái miatta a család minden nyílászárót becsukott, bekapcsolta a légkondicionálót, így esélyük sem volt a túlélésre, mert a szerkezet forgatta az ingatlan levegőjét, amely megtelt a halálos gázzal a meghibásodott gázkazán miatt. 

Tarpai háziorvos volt a családapa

Tarpa Facebook-oldalán közölték, hogy az egyik helyi háziorvos és családja halt meg a tragédiában, amikor épp budapesti otthonukban tartózkodtak. 

Tarpa Nagyközség Önkormányzata dr. Qidan Munther háziorvost, belgyógyászt és családját saját halottjának tekinti.

– írták, hozzátéve: kedd este 8 órakor a tarpai egészségháznál gyertyagyújtással emlékeznek meg az áldozatokról. 

Rovatok