Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin: a tiltakozók nem ismerik a magyar pedofiltörvényt

2021. június 29., kedd 20:47

Azok, akik az Európa Unión belül a magyar pedofiltörvény ellen tiltakoznak, nem ismerik kellően a szabályozást– mondta Novák Katalin az ATV-nek.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta: hozzá vannak szokva, hogy ha Magyarországon bármilyen jogszabályváltozás történik, akkor arra úgy odafigyelnek külföldön, mintha valamilyen világpolitikai eseményről lenne szó.

A miniszter szerint azonban jellemző, hogy „a tájékozódás nem előzi meg a véleménynyilvánítást ilyen esetekben”. 

Nagyon ritka az, hogy valaki pontosan ismerné a szöveget, mielőtt véleményt mond róla

– fogalmazott Novák Katalin. 

Szerinte ez abból is látható, hogy amikor az uniós tagállamok a Magyarországot elítélő közös nyilatkozatot aláírták, akkor nem pontosan és teljes körűen idézték a jogszabályt.

A miniszter kiemelte, hogy a jogszabállyal a kiskorúakat, illetve a szülőknek a neveléshez való jogát szeretnék megvédeni. Azt mondta, hogy Európában erről vannak viták, sok helyen szeretnék megnyirbálni a szülőknek ezt a jogát, de a magyar kormány ezt nem tartja helyesnek.

A jövőben is olyan döntéseket fogunk hozni, ami meggyőződésünk szerint a magyar embereknek az érdeke és nem annak fényében hozzuk meg a döntéseinket, hogy ez tetszik vagy nem tetszik a partnereink közül néhányaknak

- mondta Novák Katalin. 

Rovatok