Index Vakbarát Hírportál

Nyilvános vitára hívja Hadházyt a zuglói szocialista képviselő

2021. június 29., kedd 15:12

Biztos van mindenkinek fekete pont az életében, ami bármikor kiderülhet – mondta Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő, utalva arra, hogy Hadházy Ákos múltja sem biztos, hogy feddhetetlen. 

Az elmúlt hónapok alatt nem ez az első olyan kijelentés, amely sejteti, hogy az ellenzéki előválasztás még nincs lejátszva Zuglóban, Budapest 8. sz. országgyűlési egyéni választókerületében. Az előválasztásokon induló két jelölt, a Momentum által indított és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott Hadházy Ákos, illetve az MSZP–Párbeszéd–DK jelöltje, Tóth Csaba között hetek óta éles üzengetés zajlik a közösségi médián keresztül. 

A lépés meglehetősen megosztónak bizonyult az ellenzéki pártok között, tekintve hogy a zuglói szocialista politikussal összefüggésben többször felmerültek kínos ügyek, például a zuglói parkolási maffiával, illetve Karácsony Gergely megfenyegetésével  kapcsolatban.

A jószomszédi iszony akkor vált erőteljessé, amikor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke megengedhetetlen, elvtelen kompromisszumnak nevezte, hogy Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció is Tóth Csabát, a jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselőt támogatja a zuglói előválasztáson.

Egy olyan embert, aki meg sem szólalt a helyi parkolási maffia kapcsán, hiába volt ezzel hónapokig tele a sajtó. Egy olyan embert, aki egy kiszivárgott hangfelvétel alapján még a fizikai erőszakkal való fenyegetéstől sem riad vissza, ha a saját politikai érdekeiről van szó. Egy olyan embert, aki annak a zuglói MSZP-nek az erős embere, akikről pont Karácsony Gergely mondta ki: a Fidesszel közösen működtették a zuglói parkolási maffiát

– fogalmazott Fekete-Győr András.

A főpolgármester támogatását követően a Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé, a párt Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint „az előválasztás során olyan jelölteket támogatunk, akik a legalkalmasabbak és a legnagyobb eséllyel győzhetik le 2022-ben a Fidesz jelöltjét. Ez alól Zugló sem kivétel. Tóth Csabának, a Magyar Szocialista Párt jelöltjének ez már kétszer sikerült, méghozzá komoly előnnyel”.

A jobbikos bejelentést azonban Hadházy Ákos sem hagyta már szó nélkül, egyik bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Facebookon közzétett képre elfelejtették Jakab Péter pártelnök arcképét Tóth Csabáé mellé illeszteni. Kiemelte, eddig az volt a bevett szokás a párt előválasztási beharangozásaikor.

Az MSZP-s Tóth Csaba ma hangsúlyozta, elvtelen támadásoknak van kitéve hónapok óta, amelyre más választókörzetekben mindeddig nem volt példa. Ugyanakkor nem érti, hogy a Momentum miért nem egyéni színekben indítja Hadházy Ákost, és miért abban a választókerületben kívánják indítani, ahol biztosra vehető az MSZP sikere. 

Az MSZP-s politikus biztos abban, hogy az előválasztásokat megnyeri, de nyitott arra is, hogy egy jelölti vitában, szemtől szemben vitázzon Hadházy Ákossal, és reméli, hogy a Zuglót érintő kérdésekről is lehet érdemi vita közöttük. 

Rovatok