Index Vakbarát Hírportál

Elkapták a három kamaszt, akik felfirkálták a Kútvölgyi Szanatóriumra, hogy valaki hívja a rendőrséget

2021. június 29., kedd 10:32

Rövid időn belül azonosították a hódmezővásárhelyi nyomozók azt a három fiatalt, akik a rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint „különböző jelentésekkel bíró falfirkákat festettek” az egykori Kútvölgyi Szanatórium egyik épületére. A közzétett hatósági fotókon számos, zavaros rajz és felirat szerepel, mint például egy halálfejes minta, dohányzó arcok, egy „420”, és egy „call the police” („hívd a rendőrséget”) firka.

Nos, úgy tűnik, valaki valóban hívta is a rendőrséget, mert június 23-án az esti órákban megérkezett a bejelentés, miszerint ismeretlenek „tageket” festettek az egykori tüdőszanatórium épületének patinás falaira, több tízezer forintos kárt okozva ezzel.

Az eljárás alkalmával csakhamar a rendőrök látókörébe került egy 19 és egy 18 éves fiú, valamint 16 éves lány társuk. A gyanú szerint a csapat június 20-án a késő délutáni órákban firkálta össze az épület falait. A fiatalok kihallgatásukkor a cselekmény elkövetését elismerték, s elmondták, hogy azt szórakozásból tették. Kisebb kárt okozó rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás – tájékoztat a rendőrségi honlap.

A rendőrök vizsgálják továbbá, hogy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e, az épület ugyanis műemléknek minősül. 

Rovatok