Index Vakbarát Hírportál

Nem lehetett gond nélkül letölteni az uniós védettségi igazolványokat

2021. július 1., csütörtök 20:40

Nem minden esetben lehetett letölteni a mától elérhető digitális uniós védettségi igazolványok az Egységes Egészségügyi Szolgáltatási Tér felületéről – tájékoztat róla RTL Klub Híradó. 

Az Index beszámolt róla, hogy Magyarország kormánya azt ígérte, hogy július 1-től lehet letölteni a digitális európai uniós védettségi igazolványokat, mai szabad utazást biztosít a közösség államai között. 

A bővített adatok között már fel van tüntetve a kapott vakcina típusa és azok beadásának ideje.

A korábban kiküldött plasztik kártyákon ezek az adatok nem szerepelnek, azonban a rajtuk lévő qr-kód beolvasása után hozzáférhetőek ezek az információk is. 

Ennek megfelelően az egységes európai igazolványhoz sokan szerettek volna már ma hozzájutni, ám sokaknak csalódniuk kellett. A papír alapú uniós igazolvány letöltése viszonylag jól működött, de

azoknál nem volt használható az EESZT rendszere, akik azért kapták meg a védettségi igazolást, mert korábban átestek a betegségen.

A felület működtetői nem tudták megmondani, hogy mi okozza a műszaki problémát, 1818-as infóvonalnál annyit közöltek, hogy valószínűleg túl van terhelve a rendszer, mert valóságos roham indult meg a digitális igazolványokért.

Rovatok