Index Vakbarát Hírportál

Karambol az M5-ösön, dugó az M0-son

2021. július 1., csütörtök 06:54

Az M5-ös autópályán, Budapest irányába, a 105-ös kilométernél Kiskunfélegyháza térségében egy kamion és egy kisteherautó ütközött. A forgalom csak a belső sávon halad – közölte az Útinform.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya irányába a Nagy-Duna-hídnál, az átterelt szakasz előtt torlódik a forgalom. Tíz-tizenöt perc a pluszmenetidő.

A reggeli erős forgalom miatt szintén lassabb haladásra lehet számítani a 31-es főúton, Mende térségében is.

Budapesten az M3-as metró felújítási munkálatai miatt a legtöbb júliusi hétvégén, így 3-án és 4-én, 10-én és 11-én, illetve 17-én és 18-án a szerelvények egész nap Újpest-központ és a Lehel tér között járnak. A Lehel tér és Kőbánya-Kispest között a korábbi hétvégéken megszokott módon, az M3-as pótlóbusszal lehet utazni – tájékoztat a BKK.

Július 24-től, szombattól négy héten át – munkanapokon és hétvégén is – csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár a metró, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusszal lehet utazni, amiről a BKK később ad részletes tájékoztatást.

Az M3-as pótlóbusz útvonala és megállóhelyei térképes felületen a BKK Futár alkalmazásban követhetők nyomon.

A Göncz Árpád városközpont és a Népliget között továbbra is az 1-es villamossal célszerű közlekedni.

Július 1-jén, csütörtökön kezdik építeni a budai oldalon a toronydarut, amely majd a hídelemeket mozgatja a Lánchíd-felújítás során. A szállítási munkák miatt a Halász utca és a Döbrentei tér között éjszakai forgalomzárásra kell számítani.

Rovatok