Index Vakbarát Hírportál

Beszólt egy biciklis Budai Gyulának Budapesten, szerinte ezért Karácsony Gergely a felelős

2021. július 2., péntek 09:28

Indulatos bejegyzésben számolt be Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő egy őt ért verbális inzultusról, amelyért szerinte Karácsony Gergely főpolgármester politikája a felelős.

»B... meg az anyádat, tekeredj fel az első fára!« – ordította habzó szájjal egy budapesti biciklis, ököllel ütve a gépkocsim oldalsó ablakát 

– ismertette tapasztalatait a politikus. Mint közölte, a nézeteltérés oka az volt, hogy a dugóban állva az utat keresztező biciklisáv egy kis részére belógott a képviselő autójának eleje, amit a biciklis igencsak nehezményezett, noha Budai Gyula szerint kényelmesen ki tudta volna kerülni.

Na, ez Karácsony Gergely fővárosa 2021. július elsején! Lassan az autósok másodrendű állampolgárok lesznek Budapesten, miközben a bringások »all in« pozíciót vesznek fel! 

– vonta le a konklúziót.

Budai Gyula szerint a bicikliseknek „mindent lehet”, mert a főpolgármester mindent megtesz, hogy lehetetlenné tegye az autósok életet a fővárosban.

Értem én, ha valakinek nincs jogosítványa, az gyűlöli az autósokat, de én és meg sok ezren nem szórakozásból ülünk kocsiba, és autókázunk 

– írta a politikus, bár nem egészen világos, hogy itt az őt inzultáló biciklis jogosítványának hiányát vélelmezte, vagy Karácsony Gergelyét. Utóbbinak egyébként valószínűleg van vezetői engedélye, legalábbis a közmédiában tavaly januárban éppen amiatt vonták kérdőre a főpolgármestert, amiért nem biciklivel, hanem egy kis fogyasztású elektromos autóval érkezett a Kunigunda utcai tévészékházhoz.

Mindenesetre Budai Gyula úgy összegzett, hogy „Karácsony biciklisávjai, útlezárásai, hídlezárása és közlekedési politikája” mindenkinek az életet megnehezítik, az emberek türelme pedig elfogyott egymás iránt. A fideszes képviselő szerint lehet, hogy a főpolgármester sötét célja éppen ez volt.

Rovatok