Index Vakbarát Hírportál

Pórul járt a nógrádi férfi, aki karóval ment neki egy 13 éves gyereknek

2021. július 2., péntek 10:12

Vádat emeltek az ellen a harminchét éves Nógrád megyei férfi ellen, aki egy karóval megtámadott az utcán egy tizenhárom éves fiút, aki azonban leszerelte támadóját – olvasható a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében. 

Az ügyészség tájékoztat róla, hogy 2021 januárjában egy ittas és bódult állapotú férfi összeveszett egy ismerősével, a konfliktus végül rendőri beavatkozással rendeződött. Ám ez sem zárta le az ügyet, mert később a részeg az utcán 

összetalálkozott haragosa kiskorú öccsével, akit megtámadott egy fakaróval, ám megütni nem tudta őt, mivel a fiú kicsavarta kezéből a karót, és védekezésképp a vádlottra ütött vele,

majd a karót a földre dobta és hazaszaladt.

A sikertelen támadás után az ittas férfi még nagyobb haragra gerjedt és 

egy közlekedési táblán kezdett el levezető gyakorlatokat végezni a karóval, amíg a helyszínre hívott rendőrök le nem csillapították őt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában garázdaság miatt emelt vádat az őrjöngő férfival szemben, amelyben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a hetvenegy ezer forint bűnügyi költséget is a vádlottal fizettesse meg. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Rovatok