Index Vakbarát Hírportál

Megváltozott az életünk; két vakcina éveken át tartó védelmet nyújt

2021. július 3., szombat 19:29

Magyarok millióinak élete változott meg szombattól; portré Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltről. Amerikai kutatók megállapították, hogy a Pfizer-BioNTech és a Moderna által gyártott vakcinák olyan tartós immunreakciót váltanak ki a szervezetben, amely éveken át védelmet nyújt a koronavírus ellen. Ezekről írtunk ma az Indexen.

DÍVÁNY. A római seregek sohasem szórták be sóval Karthágó városát. A Dívány sorozatában ezerszer hallott történetekről és tényként ismert dolgokról rántja le a leplet, melyekről azt hittük, a valóságon alapulnak, pedig többnyire a fantázia szüleményei. Ebben a részben annak jártak utána, hogy a rómaiak valóban felszántották-e és beszórták-e sóval Karthágót, illetve ha nem, akkor miért terjedhetett el ez a legenda. Bővebben itt.

FEMINA. Mérgező kencét árult, és örökké tartó szépséget ígért a szélhámos Madame Rachel: a viktoriánus kori nők imádták krémjeit. Madame Rachel üzletébe özönlöttek a nők méregdrága, örökké tartó szépséget ígérő krémjei miatt. Termékei viszont az egzotikus összetevők helyett toxikus anyagokat tartalmaztak. Története a Feminán olvasható.

További híreinket ide kattintva böngészhetik.

Rovatok