Index Vakbarát Hírportál

Még több mindentlátó kamera lesz, folytatódik a pofátlanítás

2021. július 3., szombat 21:08 | aznap frissítve

Még több mindentlátó kamera lesz majd az utakon, hogy kiszűrjék a renitens gyorshajtókat és egyéb szabálytalankodókat. A Napi.hu kiszúrta az európai uniós közbeszerzési értesítőből, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a közlekedési szabálytalanságok bizonyításához megfelelő minőségű képet készítő és sebességet is mérő újabb berendezéseket kíván vásárolni, ezúttal negyven darabot.

A rendőrség a mostani hétvégén folytatja a tavaly elindított „pofátlanítási kampányát” is, azaz ismét beveti a civil kinézetű, de valójában traffipaxszal felszerelt autóit is az M7-esen. Ezekkel elsősorban a leállósávot használó szabálytalankodókat akarják kiszűrni.

A gyorsforgalmi utakon – különös tekintettel az M7 autópályára –, továbbra sem tapasztalható pozitív változás a járművezetők viselkedésében. Erős igény támadt a rendteremtésre, így a szabályosan közlekedő járművezetők biztonságos haladásának a biztosítására a rendőrség civil jellegű kamerás autói a hétvégén az M7-es autópályán indulnak bevetésre 

– olvasható az ORFK baleset-megelőzési oldalán. Július 4-ig az M7-es autópálya Pest, Fejér, Veszprém és Somogy megyei szakaszain számíthatnak az autósok a koncentrált ellenőrzésre, az alábbi menetrend szerint:

A rajtakapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, így biztonságosan félreállva hajtható végre az intézkedés. A felvételekből a rendőrség válogatást készít, amelyet megosztanak majd a nyilvánossággal.

Rovatok