Index Vakbarát Hírportál

Hidegháborús Európa-bajnokság, előválasztási kérdőjelek, abúzus a művészvilágban

2021. július 5., hétfő 19:31

A sport ismét a háború előjátéka, az előválasztás tétje a választói bizalom, a művészet az abúzus melegágya. Az Index hétfői hírösszefoglalója.

Visszatért a hidegháborús idők szelleme az idei labdarúgó-Európa-bajnokságon, a sport ismét a háború előjátéka, akárcsak az 1936-os berlini olimpián – vélekedett Puzsér Róbert publicista az Indexnek írt cikkében.

A hőség az ember négylábú társait is megviseli, ezért fokozottan figyelnünk kell rájuk a nyári hónapokban. A kutyás nyaralást pedig komoly mérlegelésnek kell megelőznie.

Ha rosszul sül el az előválasztás, oda a választói bizalom, de még fontosabb, hogy mennyien vesznek részt a szavazáson. Itt olvashatja a részleteket.

A művészet az abúzus melegágya – mondja Kiss Noémi, akinek legutóbbi, Balaton című kötete a nyolcvanas évek világába és a rendszerváltás éveibe röpít vissza, és a nők közötti intenzív barátságról is szól.

Megemlékeztünk arról is, hogy harminc éve rabolták el Farkas Helgát. A gimnazista lány az Orosháza és Szeged közötti autóúton tűnt el nyomtalanul, sosem került elő. Az első váltságdíjas magyarországi emberrablásról itt írtunk.

Laptársaink cikkei közül pedig a következőket ajánljuk:

TOTALCAR: A kínai Great Wall Motors akadálytalanul védette le a bogárhátú formát, amely nyolcvan évig a Volkswagenhez tartozott.

FEMINA: A labdázás a világ egyik legegyszerűbb játéka, ám mára kiderült, hogy az egyik leghasznosabb is, hiszen rengeteg készséget, képességet fejleszt gyerekkorban.

DÍVÁNY: Vajon miként érzi magát az ember, amikor kiderül, hogy akivel beszélget, történetesen pszichológus? A lap utánajárt, milyen gyakori tévhitekkel közelítünk a pszichológusok felé, és hogy ezek miért nem igazak.

PORT.HU: Nem véletlenül gyűjtött be több mint száz díjat, köztük egy Oscart is Lee Isaac Chung filmje. A Minari: A családom története szép és bölcs film az összetartás és a hit erejéről.

(Borítókép: Gräfl János / Index)

Rovatok