Index Vakbarát Hírportál

Itt vannak a hétvégi járványadatok, több téren javulás látható

2021. július 5., hétfő 09:16 | aznap frissítve

65 új fertőzöttet regisztráltak (18 247 mintavétel alapján) péntek óta, és 4 ember halt meg koronavírus-fertőzésben ez idő alatt – derül ki a kormányzati tájékoztató portál hétfő reggel közzétett adataiból. A járvány kezdete óta összesen 808 262 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma itthon.

Közölték azt is, hogy a beoltottak száma 5 506 665 fő, közülük 5 058 824 fő már a második oltását is megkapta. 

Az aktív fertőzöttek száma 38 071 főre csökkent, a járvány kezdete óta 740 195 ember gyógyult fel a vírusból. A péntekinél kevesebb, 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen,

ami szintén kedvezőbb annál, amit a mait megelőző adatsorokban láttunk.

Mivel véget ért a koronavírus-járvány harmadik hulláma, ezért a koronavírus-járvány megfékezéséért életre hívott operatív törzs átáll készenléti jellegű adatszolgáltatásra, vagyis a járványügyi adatokat kizárólag hétköznapokon közlik, hétvégén nem.

TEHÁT AZ ÚJ ESETSZÁMOKAT – ÍGY A FERTŐZÖTTEK SZÁMÁT IS ENNEK TÜKRÉBEN – NEM 24 ÓRÁS CIKLUS ALAPJÁN KELL NÉZNI. ÍGY PEDIG MÉG KEDVEZŐBBEK AZ ADATOK.

Nyitás

Mivel múlt héten pénteken elértük az öt és fél millió, koronavírus elleni vakcinával beoltottat, ezért aznap este megjelent a Magyar Közlönyben az újabb enyhítésekről szóló rendelet. A rendelkezésben előírtak szombat hajnaltól kezdve életbe is léptek, ezáltal – néhány kivételtől eltekintve – véget ért a kötelező maszkviselés korszaka a beltereken és a tömegközlekedési eszközökön.

Rovatok