Index Vakbarát Hírportál

Negyven rendőrt kellett bevetni a siófoki Aranyparton, elszabadultak az indulatok

2021. július 5., hétfő 14:42 | aznap frissítve

Hat esetben kellett intézkedniük Siófokon a rendőröknek ezen a hétvégén garázdaság, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. Egy alkalommal negyven rendőrre volt szükség ahhoz, hogy megfékezzék az indulatokat – közölte a rendőrség.

Pénteken egy dühös férfi rugdalta meg egy gépjármű szélvédőjét egy forgalmas gyorsétterem előtt, amely a jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltett. Szombaton, a belvárosban egy közlekedési affér miatt késsel fenyegetőzött két férfi, ami végül verekedésbe torkollott. A Petőfi sétányon pedig egy férfi és egy nő bántalmazott egy másik párt.

Vasárnap hajnalban ugyancsak a sétányon három garázdaság is történt.

Az egyik helyszínen az indulatokat közel negyven rendőr tudta csak megfékezni, onnan hét személyt állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra.

Ez utóbbiról egy videót is közzétettek a rendőrség honlapján, amelyen az látszik, hogy a rendőrök egyenként szedik ki a tömegből a rendbontókat. A rendőrök mellett egyébként egy-két katona is feltűnik a felvételen:

A nyomozók a hétvégi garázdaságokkal összefüggésben egyelőre tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük öt főt vettek bűnügyi őrizetbe.

A rendőrség az évnek ebben az időszakában megerősített létszámmal van jelen az Aranyparton, és az önkormányzattal, társszervekkel, polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait. A bűncselekmények felderítésében, a gyanúsítottak azonosításában és elfogásában kiemelt jelentősége volt a térfigyelő kamerarendszernek – közölte a rendőrség.

Rovatok