Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor idén is megy Kötcsére piknikezni

2021. július 5., hétfő 08:31 | aznap frissítve

Idén szeptember elején megtartják a kötcsei Polgári Pikniket Orbán Viktorral, a Fidesz pártalapítványa már szervezi is az eseményt.

A Somogy megyei településen a Polgári Magyarországért Alapítvány által meghívottak bográcsoznak majd egyet, utána pedig meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök beszédét. Meglepő viszont, hogy a Fidesz parlamenti frakciójából nem minden embert hívtak el az eseményre. 

A Népszava szerint úgy fest, hogy a kormányfő beszédében – hacsak addig nem történik valamilyen jelentős politikai esemény, ami ezt felülírja – most nem sok újdonság lesz: többé-kevésbé ugyanazt fogja hangoztatni, amit idén eddig is mondott a járvánnyal, a migrációval, a családpolitikával, a gazdasági nyitással és Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban.

A kormányfő várhatóan arról fog beszélni, hogy a járvány miatt bekövetkezett gazdasági krízis fokozta a migrációs nyomást Európán, és hogy „Soros György és hozzá köthető álcivil szervezetek” is erősen lobbiznak az Európai Unió vezetőinél azért, hogy a kontinensre több bevándorló érkezhessen. 

A híresztelések szerint a kötcsei pikniknek idén nem az lesz a fő funkciója, hogy Orbán Viktor valamilyen új témával próbálja meg tematizálni az őszi időszak politikáját, hanem az, hogy közösséget építsenek, és a „kiválasztottak” személyesen is eltölthessenek egy kis időt a miniszterelnökkel. 

A járvány miatt tavaly elmaradt kötcsei piknik. 2019-ben a nemzetpolitika és családpolitika volt a beszéd főtémája

Rovatok