Index Vakbarát Hírportál

Kalákában terjesztette a drogot a kiskunmajsai család

2021. július 6., kedd 10:22

Bűnszervezetben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség két nő és négy férfi ellen, akik a feladatokat megosztva, két és fél éven át szereztek be és terjesztettek dizájnerdrogokat 18 évnél fiatalabbaknak.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: egy kiskunmajsai férfi – családtagjait bevonva – még 2018 januárjában kábítószer-terjesztői hálózatot épített ki.

A bűnszervezetet irányító férfi az új pszichoaktív anyagot részben egy tiszaföldvári és egy soltvadkerti férfitól szerezte be.

A családtagokból összeállt bűnszervezet és segítőik az új pszichoaktív anyagot mintegy két és fél éven keresztül Tiszaföldvár, Csépa, Soltvadkert, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Jánoshalma és Mélykút területén terjesztették, és legalább 34 millió forintot kerestek vele. A rendőrök 8,5 millió forint értékben készpénzt és arany ékszereket foglaltak le.

Az ügyészség tizenhárom vádlottat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel – közülük hatot pedig bűnszervezetben elkövetéssel is – vádol.

Rovatok