Index Vakbarát Hírportál

Lesz-e újabb enyhítés idehaza?

2021. július 7., szerda 09:24

Egy hete jelent meg a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozatáról szóló kormányrendelet, amely alapján megszűnt a kötelező maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, és általában a kórházak és a szociális intézmények kivételével mindenhol. Az öt és fél milliomodik beoltott magyar állampolgár után kiadott rendelet szerint már védettségi igazolvány nélkül is szabad a belépés a vendéglátó üzletekbe, a szálláshelyekre, a szabadidős létesítményekbe és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra. 

A kormány azóta ismét ülésezett, és vélhetően áttekintette az elmúlt egy hét legfontosabb járványügyi híreit. A ma délelőtt tragikus híre, hogy már egy híján harmincezer áldozata van idehaza a koronavírus-járványnak. Arról, hogy döntöttek-e újabb enyhítésről, ma délután Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tart tájékoztatót. 

Az első júliusi Kormányinfó szerdán délután 3 órakor kezdődik. Az Index percről percre, folyamatosan beszámol a tájékoztatóról.

Rovatok