Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor levelet írt a háziorvosoknak

2021. július 7., szerda 19:05 | aznap frissítve

Orbán Viktor köszönőlevelet küldött a magyar háziorvosoknak, amelyben megköszönte a koronavírus elleni védekezésben nyújtott segítségüket.

A levelet a miniszterelnök június 30-án keltezte, de  a címzettekhez a jelek szerint még csak mostanság érkezik meg, elsőként a Ripost tette közzé.

Orbán Viktor azt írta: az elmúlt közel másfél évben a háziorvosok és munkatársaik bebizonyították, hogy hivatásukhoz méltón tudják szolgálni az embereket még a megnövekedett terhelés közepette is. 

A miniszterelnök megköszönte, hogy a háziorvosok rendszeresen tájékoztatták a vírus elleni védekezésről és a vakcinákról pácienseiket, valamint hogy az oltási kampányban is szerepet vállaltak. 

Meggyőződésem, hogy az Önök kulcsfontosságú közreműködése nélkül jóval kevesebb embert tudtunk volna beoltani és ezzel megvédeni a betegségtől

– írta.

Orbán Viktor azt is megígérte, hogy a kormány a jövőben is mindent megtesz a magyar emberek egészségének megőrzése érdekében, valamint hogy számítanak majd a háziorvosok tapasztalataira. 

Kérem, fogadják őszinte elismerésemet a járvány elleni küzdelem során nyújtott kiemelkedő teljesítményükért, és engedjék meg, hogy munkájukhoz sok erőt és jó egészséget kívánjak

– zárta sorait a miniszterelnök.  

Rovatok