Index Vakbarát Hírportál

Schmidt Mária nem szeretne nyugati egyetemet Magyarországra hozni

2021. július 7., szerda 17:40 | aznap frissítve

„Szerintem ha a Yale vagy a Harvard akarna jönni, arról is lehetne tárgyalni, bár én nem szeretnék most nyugati egyetemet idehozni” – mondta Schmidt Mária a 168 Órának adott interjúban.

A Terror Háza főigazgatója kifejtette: a nyugati egyetemeken a „woke mozgalom” ideológiája a meghatározó, ezért nem biztos, hogy szívesen látnák őket.

Szerintem ha a Yale vagy a Harvard akarna jönni, arról is lehetne tárgyalni, bár én nem szeretnék most nyugati egyetemet idehozni

– fogalmazott a Fudan Egyetem ügyére utalva Schmidt Mária. Hozzátette: az a szellemiség, amelyet a nyugati intézmények képviselnek, a magyarok számára teljesen idegen, és semmi szükség nincs arra, hogy itthon is tért nyerjen. 

Az interjúban a BLM-térdelésről is szót ejtett, többek közt „import cuccnak” és politikai marketingeszköznek nevezte. Hozzátette: szerinte ez az egész csak a „jó emberkedésről szól”, és a magyar kultúrától ez is nagyon távol áll.

Schmidt Mária arról is beszélt, hogy az afroamerikaiak és a magyarországi cigányok helyzetét szerinte nem érdemes összehasonlítani. 

Magyarországon nem voltak a múlt század közepéig megkülönböztetve, nem volt olyan, hogy nem szavazhattak, nem ihattak ugyanabból a vízcsapból, mint a többség, vagy nem léphettek fel ugyanazon az ajtón a buszra

– mondta. 

A főigazgató azt is elítélte, hogy az EU Hongkong ügyében fenyegetéseket fogalmazott meg Kínával szemben. „Nem az Európai Unió feladata, hogy a világ erkölcsi tanítómestere legyen” – mondta, miközben az interjúban arról is beszélt, hogy szerinte Magyarországnak azért nem kell elítélnie Kínát, mert nemzetközi súlyánál fogva nem tud hatni a kínai kormány politikájára. 

Rovatok