Index Vakbarát Hírportál

Kétgyermekes apát gyanúsítanak a 25 éve elkövetett rejtélyes gyilkossággal

2021. július 8., csütörtök 19:50

Még 1996-ban végzett egy idős asszonnyal Gersekaráton ismeretlen tettes. A rendőrség most elfogott egy kétgyerekes apát a Vas megyei járásban. Az ügyben nemrég indult újra a nyomozás, a férfit DNS buktatta le – derül ki az RTL Klub híradójából.

Az akkor 84 éves asszonyt a házában támadta meg gyilkosa, előbb brutálisan bántalmazta, később megfojtotta. A gyilkosság után az áldozat pénzével elmenekült a helyszínről. A holttestét a ház udvarán levő mellékhelyiségben rejtette el.

A rendőrök az ötvenfős munkacsoport és a nyomravezetői díj ellenére sem akadtak a gyilkos nyomára. Most tavasszal viszont újra megnyitották az ügy aktáit. Áttörést hozott a támadó DNS-mintája, amely megegyezik a falu egyik lakójának mintájával.

A férfit egy munkagépből szállították ki a rendőrök a vasvári szeméttelepen. A gyanúsított elfogása az egész falut megdöbbentette, mivel a férfit csendes, megbízható és segítőkész emberként ismerték. A polgármester úgy tudja, hogy korábban nyomozóként dolgozott, tavaly hagyta ott a rendőrséget. Később lett a Vasvári Hulladékkezelőnél műszakvezető.

A férfi tagadja a gyilkosságot. Ha a bűnössége bebizonyosodik, akár életfogytiglanig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Rovatok