Index Vakbarát Hírportál

Hivatalosan is leváltották az orgiákra járó thaiföldi magyar nagykövetet

2021. július 8., csütörtök 07:44

A köztársasági elnök által fémjelzett és a külgazdasági és külügyminiszter által ellenjegyzett határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

Az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés b) pontja alapján – a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére – Bus Szilveszter rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet felmentem Magyarország bangkoki nagykövetségének a vezetésére, valamint Magyarországnak a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaságban és a Mianmari Szövetségi Köztársaságban való képviseletére kapott megbízása alól.

Vállalhatatlan életet élt Bus Szilveszter – írta magyar külügyi forrásaira hivatkozva a 168.hu, mi áll Magyarország thaiföldi nagykövetének feltűnést keltő visszahívása mögött. Elmondásukból az derül ki, hogy a misszióvezető botránya inkább a Szájer-ügyre, semmint a Kaleta-ügyre emlékeztet, Bus esetében pedig nem volt szó törvényszegésről.

Mindenki tisztában volt a szexuális orientációjával, de hát kit érdekel ez. Azt viszont már nem lehetett tolerálni, hogy folyamatosan bulikba, orgiákra jár. Ő ott kint Magyarországot képviselte

– fogalmazott a nagykövet egyik volt kollégája. A lap hozzáteszi, több forrásuk is egybehangzóan megerősítette, hogy a helyi hatóságok jelzésére léptek a magyarok, és a nagykövetség hírszerző tisztjének jelentése alapján rendelték haza a bangkoki állomáshelyéről a diplomatát.

Rovatok