Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Kiharcoltuk a támogatást a fővárosi egészségügynek

2021. július 8., csütörtök 16:34

Kiharcoltuk, hogy a budapestiek végre megkaphassák azt a színvonalas egészségügyi alapellátást, amelyet megérdemelnek − írja Karácsony Gergely a közösségi oldalán. A főpolgármester közölte: a támogatásból a kerületekkel közösen évente tízmilliárd forintot fordíthatnak daganatos betegségek gyors diagnosztizálására, CT- és MR-vizsgálatokra, orvosi rendelők korszerűsítésére és új orvosi eszközök beszerzésére.

Érdekes módon senkinek nem jutott eszébe a Fővárosnál, hogy megnézze, a polgármester melyik pártnak a tagja, mielőtt még odaítélte volna az összeget

− tette hozzá az ellenzéki politikus, aki egy táblázatban ismertette az Egészséges Budapest Program idei támogatásait kerületi bontásban. Hozzászólásban jelezte, hogy ez egy többéves program, és az igények szerint osztják a támogatást.

Az I. kerület például már tavaly megkapta, ebből teljes egészében ki tudják építeni és fel tudják újítani a kerületi háziorvosi és szakrendelőket, ez zajlik éppen

− írta hozzászólásában Karácsony Gergely.

Az egészségügyi többlettámogatásról szóló megállapodást Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs negyedik ülése után jelentette be. Ennek értelmében a kormány 10,2 milliárd forintos keretet biztosítanak az egészségügyi alapellátási és járóbeteg-szakellátási fejlesztésekre.

Rovatok