Index Vakbarát Hírportál

Megújult a kaposvári szülészet

2021. július 8., csütörtök 17:43

Átadták a Kaposi Mór Oktató Kórház megújult szülészeti épületét Kaposváron − adta hírül az MTI. A fejlesztés hárommilliárd forintba került.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az átadáson azt mondta: a felújított kaposvári szülészetre az egész ország büszke lehet, mert míg Európában szülészeteket zárnak be, csökkentik az ágyszámokat a születésszám mérséklődése miatt, Magyarországon nő a házasságkötések száma és a gyermekvállalási kedv is.

Az európai uniós tagállamok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben, csaknem 25 százalékkal a gyermekvállalási hajlandóság az elmúlt tíz évben

− tette hozzá a miniszter, aki azt is elmondta, hogy a kaposvári szülészeten reprodukciós központ is működik. Közölte: Magyarországon minden ötödik pár meddőségi problémával küszködik, és „az állam jó gazdája a meddőségkezelésnek”.

A szülészet modernizációja 2019-ben kezdődött meg egy 442 millió forint értékű eszközbeszerzéssel. A kormányzati támogatásból vásárolt gyógyászati eszközök között ultrahangkészülék, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép is van.

Rovatok