Index Vakbarát Hírportál

Ki akarták rúgni, majd jutalomszabit kapott az életmentő munkatárs

2021. július 8., csütörtök 21:52

Különleges igazolásért fordult a mentőkhöz egy észak-magyarországi fiatalember, miután újraélesztés miatt késett, és a munkáltatója ki akarta rúgni – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A fiatalember néhány napja megállt egy ismeretlen újraélesztésénél az utcán, majd a mentők kiérkezése után is közel egy órán keresztül segítette a helyszíni életmentést. A beteget stabil állapotban szállították kórházba, a hősies fiatalember azonban elkésett a munkából a segítségnyújtás miatt. A főnöke nem hitte el a késése okát:

Kirúgással fenyegette a fiatal sofőrt, amiért ilyen »képtelen történettel« állt elő mentségül. Az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója az ügy hallatán azonnal az életmentő védelmére kelt, és személyesen kereste fel a munkáltatót. Igazolás helyett azonban oklevéllel érkezett, amelyet a szállítmányozó cég teljes vezetése előtt adhatott át a hős munkavállalónak. Az egykor kétkedő főnök végül egy hét soron kívüli szabadsággal ismerte el kiváló sofőrje rátermettségét.

 

Rovatok