Index Vakbarát Hírportál

Budapestre lesújtott a brutális vihar, fákat csavart ki a szél

2021. július 9., péntek 17:55

Tatán nemrég már mandarinnagyságú jég esett az égből, negyed hat körül pedig Budapestet is elérte a kánikula utáni felüdülést jelentő kiterjedt zivatarrendszer. Viharos szél fúj, az Időkép élő közvetítésében Törökbálint felett szupercellát, a főváros III. és XI. kerülete felett pedig tornyosuló sötét fellegeket látni. 

A zivatarrendszer haladását az Időkép térképén lehet követni, és akkor villámokról még nem is beszéltünk.

Az előrejelzés szerint este vagy késő este a keleti országrészbe is megérkezhetnek a zivatarok. A légmozgás zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 25 és 36 fok között alakul, nyugaton és zivatarok környezetében enyhülhet a hőség a nap végére. A kiterjedt zivatarrendszer egyébként dél felől érte el Magyarországot, késő estére pedig fokozatosan északkeletre helyeződik át. A leghevesebb pontjaiban 90-100 kilométer/órás szélrohamok, jégeső és felhőszakadás jöhet.

Budapest II. kerületében, Hűvösvölgyben már fákat csavart ki a szél, a törzsük eltorlaszolja a Gyermekvasúthoz így a végállomás parkolójához vezető utat – derül ki az egyik olvasónk leveléből.

Tatán közben mandarinméretű jég esett az égből, ide kattintva ezt is megnézheti. 

Önnek is van egy jó képe az időjárásról? Küldje el!
Küldje el nekünk!

(Borítókép: A Hűvösvölgyben már fát is csavart ki a vihar: a Gyermekvasúthoz vezető utat (így a végállomás parkolóját is) eltorlaszolja. Fotó: Olvasónk, Gábor / Index)

Rovatok