Index Vakbarát Hírportál

Bedrogozva árokba borult és lebukott az embercsempész Fejér megyében

2021. július 9., péntek 20:16

Tíz külföldi személynek nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez, majd az árokba borult egy ukrán férfi 2021. július 6-áról 7-ére virradóra a fejér megyei Sárszentmihályon – olvasható a Fejér Megyei Főügyészség közleményében. 

Az ügyészség beszámol róla, hogy

elfogott férfi két iraki és nyolc szír állampolgárt szállított Úrhida irányából Nádasdladány felé a 7202 számú mellékúton

azért, hogy pénzért cserébe segítséget nyújtson nekik az államhatár jogellenes átlépéséhez. Az embercsempész 2021. július 7-én éjfélt követően, Sárszentmihályon egy kanyarban elvesztette az uralmát a járműve felett és az árokba hajtott. Egy helyszínen tartózkodó polgárőr és egy szemtanú értesítette a rendőrséget, így lebukott a férfi.

Az ukrán sofőrnél fennáll a bűnismétlés veszélye, illetve az, hogy nem jelenne meg a tárgyalásán, ezért a Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte, a döntés védelmi fellebbezés miatt nem végleges.

Az ukrán elkövető által megvalósított közlekedési bűncselekményt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság külön eljárásban vizsgálja. 

Az embercsempészről alaposan feltételezhető az is, hogy kábítószer hatása alatt volt a baleset okozása közben.

Emiatt tömegszerencsétlenséget okozó bódult állapotban elkövetett jármű vezetéssel is vádolják, mert a balesetben egy fő súlyosan, további kilenc személy könnyebben sérült. 

Rovatok