Index Vakbarát Hírportál

Videó: úgy verte maszk nélküli utastársát a budapesti férfi, mintha nem lenne holnap

2021. július 9., péntek 16:33

Bíróság elé állítják azt a 47 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy csepeli buszon azért bántalmazott egy másik utast, mert az szabálytalanul viselte a maszkot – közölte a Fővárosi Főügyészség. 

Az ügyészség beszámol róla, hogy a megvert férfi 2021. április 18-án dél körül a XXI. kerületi Védgát utcai megállóban szállt fel a Kőbánya-Kispestig közlekedő autóbuszra, amelyen a támadó is utazott. A megvert férfin 

volt ugyan maszk, de nem a járványügyi előírásoknak megfelelően viselte, ahelyett ugyanis, hogy a száját és az orrát takarta volna, az állára volt letolva.

A férfi így ült le az egyik négyes ülésre, éppen támadójával szemben.

Az esetet rögzítette a busz biztonsági kamerája, ezen is jól látható, hogy a verekedést kezdeményező férfi ingerülten rászólt a férfira, hogy vegye fel rendesen a maszkját, ezután kettejük között szóváltás alakult ki. A veszekedést hirtelen megtörte a későbbi vádlott, amikor

a helyéről felugrott, és nekiesett a másik férfinak, az egyik karját leszorította, miközben ököllel többször megütötte a fején, az oldalán, valamint a hátán.

A verekedésben a maszkot rosszul viselő férfi a jármű padlójára került, ám támadója ekkor sem hagyta abba a bántalmazást, többször megrúgta, majd mint aki dolgát jól végezte dolgát, visszaült az általa korábban elfoglalt ülésre. A következő megállóban a buszvezető értesítette a mentőket és a rendőrséget. Amikor a támadó ezt meghallotta, gyorsan lelépett a helyszínről, a rendőrök azonban azonosították és elfogták. 

A sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett a fején. A testtájakra, illetve a bántalmazás erejére, módjára tekintettel a súlyosabb sérülések reális veszélye fennállt

– írja a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség, amely szerint a rendőrség nyomozásának eredményeként a férfit napokon belül gyorsított eljárásban bíróság elé állítja súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Rovatok