Index Vakbarát Hírportál

Kásler Miklós: Nem kerüljük el a negyedik hullámot

2021. július 9., péntek 12:36

Az oltás az egyetlen védekezési lehetőség a koronavírus-járvány újabb hullámai ellen – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós az Életközelben legutóbbi adásában elmondta: amit megtehetünk a negyedik hullám ellen, hogy aki még nem tette, az vegye fel az oltást.

Reális számítások szerint megjelenik a világjárvány negyedik hulláma, azonban Magyarországon az emberek jelentős része át van oltva. Amit megtehetünk a saját egészségünk, életünk védelme érdekében, hogy aki még nem tette, az vegye fel az oltást

– mondta, hozzátéve, hogy a Magyarországon rendelkezésre álló hat vakcinával kapcsolatban kiemelte, hogy a fertőzések és a halálozások valószínűségét az oltások legalább a tizedére csökkentik.

Azokra az ellenzéki vádakra, melyek szerint a magyar egészségügy teljesen csődöt mondott, úgy reagált, hogy a vádaskodással ellentétben eredményesen zajlik az egészségügy átfogó átalakítása.

Ennek keretében az elkészült hat nemzeti népegészségügyi program felértékelődött, hiszen a keringési, daganatos, diabéteszes megbetegedések erősen rontották a fertőzöttek életkilátásait. Az ellenzéknek semmi nem tűnik fel, ami pozitív

– mondta Kásler Miklós. 

Az egészségügyi dolgozók béremelésével kapcsolatban mindenkit emlékeztetett, hogy az orvosok, az ápolók és a nővérek fizetése két és félszeresére emelkedik 2022-re.

Huszonhárom kórház huszonöt helyszínén újulnak és épülnek nővérszállók, továbbá harmincegy egészségügyi intézmény esetében a nővérszállók korszerűsítése valósul meg. Ezzel több mint 1500 szakdolgozó kulturált lakhatásáról gondoskodik a magyar kormány. Az ellenzéki jóslatokkal ellentétben a korábban eltávozott orvosok nagy számban jönnek vissza az egészségügybe

részletezte a miniszter. 

Kásler Miklós a tokiói olimpiára utazó magyar sportolóknak is üzent. Mint mondta, az élsport az identitás részét jelenti a modern korokban, beépült a magyar hagyományrendszerbe a tisztességes helytállás.

Én azt kívántam nekik, hogy érjenek el eredményeket, de küzdjenek szívvel, lélekkel és tisztességesen a hazájukért

– zárta a beszélgetést a miniszter.

Rovatok