Index Vakbarát Hírportál

Lenyelte a nyelvét a debreceni futballista, mindenki az életéért küzdött a pályán

2021. július 10., szombat 20:30

Kispályás amatőr futballmérkőzést tartottak a hét elején a Debrecenhez tartozó Józsán, de néhány perc után le kellett fújni az első félidőt, ugyanis az egyik játékos életéért kellett küzdeni a pályán. A csatár valószínűleg rosszul érkezett a földre fejelés után.

Az RTL Klub Híradó helyszíni riportot készített a községben, amelyből kiderül, hogy a férfi esés közben lenyelte nyelvét, hörgő hangot adott ki, ezért a klubvezető sietett oda hozzá, és próbálta kitisztítani a légutakat. A sikeres feladatmegoldáshoz azonban több emberre volt szükség. Valaki a férfi fejét fogta, másvalaki pedig a kezét szorította le. 

Mindenki megkönnyebbült, amikor látták, hogy a férfi képes lélegezni. Miután stabilizálták az állapotát, leültették a kispadra, míg meg nem érkeztek a mentők. Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője arról beszélt a kameráknak, hogy alapos vizsgálatot követően sem volt egyértelmű, hogy mi okozta a rosszullétet, ezért a középkorú férfit kórházba szállították, azóta már otthon pihen. 

Józsán egyébként történt már egy hasonló eset. Májusban egy 60 év feletti férfi esett össze futás közben.

Rovatok