Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a képviselő, gyászol a Demokratikus Koalíció

2021. július 11., vasárnap 09:32

Elhunyt Hajba Csaba, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője és előválasztási jelöltje Veszprém megye 2. számú választókerületében – adta hírül sajtóközleményben a DK. 

A párt beszámol róla, hogy szombat kora délután elhunyt Hajba Csaba ügyvéd, balatonfüredi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció jelöltje az ellenzéki előválasztáson Veszprém megye 2. számú választókerületében. A híradásból kiderül, hogy a néhai politikus Balatonfüred városának aktív közéleti szereplője volt. Jogászként diplomázott, majd a Veszprémi Járási Hivatal jogi csoportjánál, valamint Balatonfüreden a Szervezési és Jogi Osztály vezetőjeként és Csopak község jegyzőjeként dolgozott. 1995-től egyéni ügyvédként praktizált.

A DK balatonfüredi képviselőjeként, a füredi Vagyonvédelmi Közalapítvány kuratóriumi elnökeként, valamint helyi civil egyesületek elnökeként és alelnökeként szeretett városáért és a demokratikus Magyar Köztársaságért dolgozott haláláig.

Párttársunk és barátunk, a Demokratikus Koalíció közösségének aktív tagja halálával pótolhatatlan űrt hagyott maga után. A család fájdalmával együttérzünk, gyászukban mindannyian osztozunk. Dobrev Klára hétfői várpalotai utcafórumát a DK lemondja 

– írja a párt megemlékezésében.

Rovatok