Index Vakbarát Hírportál

Győri vállalkozó az eltűnt villanyszerelők ügyében: Senkit nem öltem meg, ártatlanul vádolnak

2021. július 12., hétfő 20:09 | aznap frissítve

Én senkit nem öltem meg, semmilyen gyilkosságot nem követtem el, engem több, mint három éve ártatlanul vádoltak – mondta É. Imre, aki a vád szerint 2014-ben egy váci, 2018-ban egy mosonmagyaróvári villanyszerelőt gyilkolt meg.

Az RTL híradójának beszámolója szerint a 64 éves győri vállalkozó hazugságnak nevezte, hogy bárkit meggyilkolt volna, és állítja: ártatlanul tartják fogva. A bíró egyik kérdésére azt mondta:

hazugságra nem vagyok hajlandó válaszolni. 

A mai tárgyaláson a bíró ismertette a vádlott korábbi vallomásait, amelyekben többször is ellentmondásokba keveredett. Egyszer arról beszélt, hogy nem is találkozott a mosonmagyaróvári villanyszerelővel az eltűnése napján, máskor viszont azt vallotta, hogy mégis találkoztak egy benzinkúton. Az ellentmondásokat azzal indokolta: valaki megfenyegette őt – derül ki a riportból.

A bíróságon a mosonmagyaróvári áldozat felesége is megjelent, aki azt mondta: kötelességének érzi, hogy kiálljon a férjéért. É. Imrét előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják, az ügyészség életfogytiglani fegyházbüntetést kért rá. A tárgyalás várhatóan szeptember 1-jén folytatódik.

Rovatok